Podle čeho poznáte spolehlivého realitního makléře

Výběr správného makléře při prodeji nemovitosti je rozhodující pro úspěšný prodej. Zde najdete pár bodů, podle kterých důvěryhodného makléře poznáte

  1. Realistické nacenění nemovitosti

Správné nastavení prodejní ceny je naprosto zásadní pro úspěšný prodej nemovitosti. Pokud je cena od začátku stanovena příliš vysoko, vede to k malému zájmu o nemovitost na trhu. Z nemovitosti se posléze stává tzv. “ležák”, prodej trvá dlouho a většinou je nutné cenu výrazně snížit, často i pod cenu, za kterou byste úspěšně prodali při správném nacenění nemovitosti na začátku.

2. Profesionální marketing

Každá nemovitost je jedinečná a zasluhuje unikátní prodejní plán a jeho profesionální provedení.  K tomu patří prvotřídní vyhotovení prodejních podkladů, profesionální prezentace nemovitosti na relevantních realitních serverech a sociálních sítích, odborné vedení prohlídek. Všechny akce je třeba vzájemně sladit a provést v odpovídajícím časovém rámci.

3. Kompletní servis

Dobrý makléř vám zajistí úplný servis začátku do konce – prověření a zajištění všech podkladů a dokumentů, vyjasnění právních vztahů, profesionální prezentaci vaší nemovitosti, výběr a prověření zájemců, prodejní dokumentaci, spolehlivou úschovu peněz, převedení nemovitosti na katastru nemovitostí a poprodejní servis – právně bezchybné předání nemovitosti včetně dokumentace, převedení energií, pomoc s daňovými náležitostmi. Makléř často pomáhá kupujícímu se zajištěním hypotéčního úvěru tak, aby celá transakce proběhla bez problémů a v nejkratší možné době

Pokud Vás zajímá více podrobností o tom, jak pracuje spolehlivý makléř, kontaktujte mě telefonicky nebo mailem.  Ráda na vaše dotazy odpovím.