Co vlastně platíte v mé provizi

Občas dostávám tuto otázku a jsem za ni vždy ráda. Proč? Protože se můžu “pochlubit“ tím, co zahrnují moje standardní služby, a co zdaleka není obvyklé u všech makléřů na realitním trhu.

Co tedy platíte v mé provizi?

  1. Odbornost
  2. Unikátní prodejní plán
  3. Profesionální prezentaci
  4. Bezpečí a jistotu
  5. Pečlivost a smysl pro detail
  6. Prodejní a poprodejní servis
  7. Pár maličkostí „k nezaplacení“
  1. Odbornost

Mám obchodní vzdělání a zkušenosti z českého i mezinárodního trhu. Vím, jak vést jednání s klienty a jak Vám zajistit nejvyšší možnou prodejní cenu. Vím, jak a komu nabídnout Vaši konkrétní nemovitost.

Jsem certifikovaný realitní makléř a neváhám investovat do průběžného vzdělávání v oboru a sledování trendů realitního trhu. Umím nastavit realistikou prodejní cenu, což je klíčový faktor pro úspěšný prodej Vaší nemovitosti.

Jsem certifikovaný aukční specialista a vím, jak zorganizovat profesionální a férovou aukci v případě více zájemců o Vaši nemovitost, a tím docílit prodeje nejvýhodnější nabídce jak z hlediska ceny, tak z hlediska dalších kritérií, která jsou pro Vás důležitá. Navýšení ceny nemá vliv na výši mé provize, na rozdíl od mnohých makléřů na realitním trhu.

Neustále se vzdělávám v oblasti stavebního zákona. To Vám zaručí jistotu, že neopomenu žádnou „maličkost“, která by mohla později zkomplikovat prodej Vaší nemovitosti

Stejné platí i pro vzdělávání v oblasti práva a daňových zákonů, takže Vás po prodeji nepřekvapí žádné dodatečné náklady v podobě platby daně z příjmů, pokuty ze stavebního úřadu nebo vyrovnávání se s kupujícím za skryté vady, nedostatečnou dokumentaci apod.

2. Unikátní prodejní plán

Pro každou nemovitost připravuji unikátní marketingový plán s ohledem na Vaše potřeby a požadavky, stav Vaší nemovitosti a aktuální situaci na trhu. Každá nemovitost má svá specifika, která je důležité v prodejním plánu zohlednit. Jinak se prodává chata v lese a jinak luxusní nemovitost na hlavní třídě ve velkém městě.

3. Profesionální prezentace

Využívám služby profesionálního home stagingu (interiérový specialista).

Nemovitost fotím pouze s profesionálním fotografem, profesionální video prohlídka, zhotovení 2D nebo 3D půdorysu nebo matteportu (virtuální návštěva nemovitosti) jsou u mě samozřejmostí.

 Kde je to vhodné, zajistím i záběry z dronu.

Vaši nemovitost budu prezentovat na nejsledovanějších realitních serverech, sociálních sítích a zajistím i lokální inzerci v místě nemovitosti.

4. Bezpečí a jistota

Vím, jakou dokumentaci je třeba pro danou nemovitost zajistit a co je třeba před prodejem prověřit.

Zprostředkovatelskou smlouvu Vám vždy před podpisem vysvětlím, stejně jako celý procese prodeje nebo pronájmu Vaší nemovitosti. Ve smlouvě se mnou nenajdete nic psaného drobným písmem nebo tzv. pod čarou.

Platím si přístup do insolvenčních, exekučních a trestních rejstříků. Zájemce Vám předem prověřím, což je důležité zejména při pronájmech nemovitostí.

Prodejní dokumentaci zajišťuje certifikovaný advokát, pro každý prodej vypracuje smlouvu na míru dané nemovitosti.

Pro každou realitní transakci zajistím advokátní úschovu. Advokáti spolupracující s firmou RE/MAX procházejí několikabodovou certifikací, která je přísnější než certifikace České advokátní komory.

5. Pečlivost a smysl pro detail

Každou realitní transakci začínám důkladnou přípravou a seznámením se s nemovitostí. Už na první schůzce vím o Vaší nemovitosti základní věci – majetkové vztahy, případná věcná břemena a co obnáší jejich odstranění, zda nemovitost splňuje časový test z daňového hlediska, jaké je cenové rozpětí aktuálně prodávaných, a hlavně prodaných obdobných nemovitostí v dané lokalitě.

Marketingový plán sestavuji pro každou nemovitost individuálně. Vždy jsou pro mě důležité Vaše potřeby a Vaše názory a samozřejmě stav Vaší nemovitosti.

Vím, co a jak prověřit u Vaší konkrétní nemovitosti, takže nenastanou žádné komplikace při realizaci prodeje nebo případně i po něm.

Na základě svých dlouholetých zkušeností z práce s klienty Vám doporučím vhodné zájemce, ze kterých si Vy vyberete toho nejvhodnějšího.

6. Prodejní a poprodejní servis

Zajistím veškerou administrativu a smluvní dokumentaci potřebnou k prodeji.

Pomohu Vám zajistit další dokumentaci potřebnou pro prodej konkrétní nemovitosti jako např. PENB, stanovy družstva, výkresovou dokumentaci současného stavu nemovitosti pokud je potřeba atd.

V případě potřeby Vám pomohu zajistit technickou inspekci nemovitosti.

Vyřeším s Vámi i případné nesrovnalosti v zápisu v katastru nemovitosti.

Pomohu kupujícímu se zajištěním hypotéčního úvěru tak, aby celá transakce proběhla hladce a v nejkratším možném termínu.

Převod nemovitosti na katastru včetně poplatků je v mé režii.

Zajistím předání nemovitosti včetně právně bezvadné dokumentace.

Pomohu Vám s přepisem energií

Poradím s daňovými povinnostmi po prodeji

7. Pár maličkostí “k nezaplacení”

Kromě všeho výše uvedeného budete profitovat z mé flexibility, férového jednání, lidského přístupu, totálního nasazení a neutuchajícího nadšení z práce s Vámi.